نقشه دسترسی زاگرب برای افراد با ویلچر (مطالعه موردی جمع آوری خطوط)

نقشه دسترسی زاگرب برای افراد با ویلچر (مطالعه موردی جمع آوری خطوط)

نقشه دسترسی زاگرب

هدف اصلی پروژه ایجاد نقشه ای بود که دسترسی پیاده رو و موانع ویلچر را در مرکز زاگرب برای کمک به افراد دارای معلولیت نشان می دهد. مطالعه موردی همچنین نشان می‌دهد که چگونه اپلیکیشن‌های تلفن همراه به وزارت جغرافیا کمک کردند تا یک گردش کار میدانی مبتنی بر کاغذ را به یک دیجیتال تبدیل کند.

افراد روی ویلچر هنگام حرکت در خیابان ها با مشکلات متعددی مانند حاشیه های بلند، پله ها، شیب های تند، پیاده روهای باریک یا شلوغ و پیاده روهایی با سطوح آسیب دیده مواجه می شوند. همه اینها حرکت آزادانه را برای آنها بسیار دشوار می کند. به دلیل زیرساخت‌های نامناسب ، اغلب در موقعیت‌هایی قرار می‌گیرند که به کمک یک یا چند نفر نیاز دارند، که آنها را از حرکت مستقل در شهر منصرف می‌کند.

به همین دلیل است کهگروه جغرافیا در دانشگاه زاگرب این پروژه را آغاز کرد. کار میدانی و نقشه برداری توسط اندریانا هوروات، دانشجوی جغرافیا، و نون تومچاک، دانش آموز روی ویلچر هماهنگ شده است. پروفسورهای لورا شاکاجا، روژیکا ووک، کسنیا باشیچ و زوران استیپرسکی به عنوان رهبران و سرپرستان پروژه عمل کردند.

می‌توانید نقشه دسترسی را در اینجا کاوش کنید >

 

اجرای پروژه

برای ایجاد نقشه، لازم بود منطقه داده شده به طور دقیق بررسی شود، که برای آن هشت دانش آموز از گروه جغرافیا و هشت دانش آموز با ویلچر درگیر شدند و به دو نفر تقسیم شدند. در یک منطقه معین، هر جفت باید هر بخش از خیابان (محدود به تقاطع ها) را با توجه به معیارهای داده شده ارزیابی کند: عرض، پله ها، حاشیه ها، سطح، شیب و شلوغی پیاده رو.

هر معیار به طور مناسب رتبه بندی شد:

  • ۰ (گذر از خود)،
  • ۱ (خودگذری با مشکلات)،
  • ۲ (گذر با کمک یک نفر)
  • و ۳ (قابل عبور نیست).

با بررسی نتایج نقشه برداری مشخص شد که در ارزیابی بین گروه ها تفاوت معناداری وجود دارد. بنابراین یک جفت از دانش آموزان انتخاب شدند تا کل منطقه را دوباره انجام دهند و نمرات را برابر کنند.

نقشه دسترسی زاگرب

در این بین، این ایده وجود داشت که نتایج تحقیق را از طریق یک نرم افزار وب GIS ارائه شود که آن را برای کاربران راحت تر کند. تصمیم گرفته شد که داده ها را با کمک برنامه های GIS Cloud جمع آوری و تجسم کنیم. راه اندازی اولیه نقشه برداری زمانی که داده ها با فرم های کاغذی جمع آوری و سپس به صورت دستی در GIS دسکتاپ آپلود شدند، زمان بر و خسته کننده بود. برنامه‌های GIS Cloud جمع‌آوری، تجزیه و تحلیل و ایجاد نقشه کارآمدتر داده‌ها را امکان‌پذیر می‌کنند.

 

جمع آوری داده های میدانی – خطوط و نقاط

قبل از ورود به حوزه، لازم بود فرم های مجموعه تهیه شود. در ویرایشگر نقشه ، یک فرم برای اشیاء خطی که بخش‌های خیابان را نشان می‌دهند، و همچنین فیلدهای مشخصه‌ای که معیارها، امتیاز کلی و آپلود عکس را نشان می‌دهند، ایجاد شد. فرم دیگری برای گذرگاه های عابر پیاده ایجاد شد که به عنوان اشیاء خط با فیلد نمره عمومی و یادداشت های اضافی جمع آوری شد. همچنین لایه نقطه ای برای موانع پیاده رو ایجاد شد. ویژگی های اختصاص داده شده به اشیاء نقاط عبارت بودند از: نوع موانع، رتبه بندی موانع، عکس ها و یادداشت های اضافی.

برای جمع آوری داده ها، آنها از برنامه Mobile Data Collection استفاده کردندو گوشی های هوشمند آنها ویژگی جمع آوری خطوط و چند ضلعی ها کمک بزرگی برای ترسیم بخش های خط (پیاده روها و به خصوص گذرگاه های عابر پیاده) بود که از نقشه های خیابان باز قابل شناسایی نبودند. این برنامه باعث می‌شود که جریان کار میدانی در مقایسه با نمونه قدیمی کاغذی مانند یک نسیم باشد زیرا داده‌های جمع‌آوری‌شده فوراً یک نقشه آنلاین را در ویرایشگر نقشه پر می‌کنند.

برنامه‌های MDC و Map Editor کار را تسریع کردند و روش بهتری برای جمع‌آوری داده‌ها نسبت به جریان کار کلاسیک مبتنی بر کاغذ ارائه کردند. Andrijana Horvat

بزرگترین مزیت استفاده از این برنامه ها این است که داده های میدانی بلافاصله در ویرایشگر نقشه در دسترس بوده و برای پردازش بیشتر آماده می شوند. به همین دلیل، فرآیند طولانی و پیچیده دیجیتالی کردن داده ها از فرم های کاغذی کنار گذاشته شد.

 

ایجاد وب اپلیکیشن

برنامه Map Portal به شما این امکان را می دهد که نقشه خود را به راحتی به یک برنامه وب GIS با یک رابط کاربری سفارشی تبدیل کنید که می تواند در چند ساعت ایجاد شود. این اپلیکیشن به کاربران این امکان را می‌دهد تا مسیر خود را در شهر برنامه‌ریزی کنند و بینشی از تمام موانعی که ممکن است با آن‌ها مواجه شوند، داشته باشند. همچنین، هر خط (پیاده رو) و نقطه (انسداد) اطلاعات دقیق تری در مورد هر معیار و تصویر ارائه می دهد.

نقشه دسترسی

ایجاد پورتال نقشه در ۳ مرحله:

  1. ۱٫ یک نمونه ایجاد کنید و دامنه را انتخاب کنید
  2. ۲٫ یک نقشه اضافه کنید و نوار ابزار را سفارشی کنید
  3. ۳٫ ابزارهای سفارشی را به منوی بالا اضافه کنید

برای یادگیری نحوه ایجاد یک برنامه GIS آنلاین با Map Portal، نگاهی به این راهنما بیندازید .

 

نتایج

نقشه دسترسی بینش روشنی از زیرساخت های شهر برای ویلچر ارائه می دهد و می تواند نقطه شروع بسیار خوبی برای اجرای تغییرات باشد زیرا مناطق مشکل زا را نشان می دهد که مسئولان شهر باید در آن مداخله کنند و مشکلات را حل کنند. گام بعدی پروژه ای است که نقشه دسترسی را به سایر مناطق شهر گسترش می دهد و افراد با استفاده از ویلچر را توانمند می کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهدربارهتماسارتباط با ما