رقومی سازی در GIS

دیجیتالی شدن در GIS چیست؟

دیجیتالی شدن فرآیند تبدیل داده های جغرافیایی به شکل دیجیتال است. در طی این فرآیند، داده های مکانی روی نقشه ها یا تصاویر به صورت نقاط، چند خط یا چند ضلعی ردیابی می شوند. کاربردهای زیادی در GIS دارد، از جمله ثبت و نمایش اطلاعات جغرافیایی، تولید لایه های نقشه و ذخیره داده ها.

مجموعه داده های دیجیتال معمولاً حاوی داده هایی هستند که می توانند به صورت اعداد یا نمادهایی مانند متن یا گرافیک نمایش داده شوند. این فرآیند همچنین می تواند شامل تبدیل تصاویر آنالوگ به تصاویر دیجیتال باشد.

GIS مخفف سیستم اطلاعات جغرافیایی است که یک نرم افزار نرم افزاری است که از داده های دیجیتالی برای مدل سازی جنبه های جغرافیایی مانند سطوح زمین، زمینه های علمی و پدیده های اجتماعی-فرهنگی استفاده می کند.

دیجیتال سازی در GIS را می توان با بسیاری از برنامه های نرم افزاری دیگر مانند CAD (طراحی به کمک کامپیوتر)، مدل سازی سه بعدی و غیره ادغام کرد.

انواع رقومی سازی در GIS (دیجیتال سازی در GIS چیست

بیش از دیجیتالی کردن، دیجیتالی کردن فرآیندی است که شامل دیجیتالی کردن و استفاده از داده ها برای اطمینان از کارآمدتر و مفیدتر بودن آنها برای کسب و کار است. ۳ روش اساسی برای دیجیتالی کردن در GIS وجود دارد که عبارتند از:

  1. دیجیتال سازی دستی

دیجیتال سازی دستی فرآیندی است که در آن یک تصویر به صورت دستی برای ایجاد یک فایل دیجیتال کپی می شود. از Puck برای انجام دیجیتالی سازی دستی که شبیه به ماوس است استفاده می شود.

این کار با کمک تبلت های دیجیتالی انجام می شود و همچنین در مقایسه با سایر روش های دیجیتال سازی از دقت بالایی برخوردار است.

  1. دیجیتال سازی به روش کاغذی

دیجیتال سازی به روش کاغذی: روشی برای اسکن اسناد کاغذی به فایل های دیجیتال است. این به دیجیتالی کردن اسناد کاغذی بدون خطر آسیب یا گم شدن سند اصلی کمک می کند.

این فرآیند دارای محدودیت هایی است، از جمله عدم توانایی در اسکن فایل های رنگی یا بزرگتر.

همچنین به دلیل کاهش قابل توجه زمان عیب یابی، به سازماندهی بیشتر و صرف وقت کمتر کار اداری کمک می کند.

  1. دیجیتال سازی خودکار

دیجیتال سازی خودکار فرآیندی است برای تبدیل شطرنجی به داده های برداری یا تبدیل اشیاء دو بعدی یا سه بعدی به داده های دیجیتال.

هدف اصلی دیجیتالی سازی خودکار افزایش سرعت و کارایی جمع آوری داده های GIS است. با این فرآیند، جمع آوری، سازماندهی و مدیریت حجم زیادی از داده ها به طور موثر امکان پذیر است.

هدف اصلی دیجیتایزرهای خودکار ارائه داده های مکانی به روز در زمان واقعی است.

 

 

چگونه داده ها را در یک GIS دیجیتالی کنیم؟

۳ مرحله برای نحوه دیجیتالی کردن مجموعه داده ها در GIS وجود دارد. این شامل انتخاب نوع کلاس ویژگی، پر کردن داده ها، ذخیره داده ها و صادر کردن داده ها است.

اولین قدم این است که انتخاب کنید چه نوع کلاس ویژگی را می خواهید دیجیتالی کنید. سه نوع کلاس ویژگی وجود دارد که می توانید از بین آنها انتخاب کنید. آنها ویژگی های نقطه ای، ویژگی های خطی و ویژگی های چند خطی هستند.

مرحله دوم دیجیتالی کردن ویژگی‌های نقطه‌ای با سیستم مختصات دکارتی با استفاده از مختصات GPS برای هر ویژگی نقطه‌ای است. این کار با استفاده از همپوشانی یا سیستم مبتنی بر شبکه انجام می شود که می تواند از طریق ویژگی ها در ArcMap یا ArcCatalog تنظیم شود.

مرحله سوم پر کردن ویژگی‌های فضایی با مقادیری است که ویژگی‌های هر نقطه، چند خط یا چندضلعی را نشان می‌دهند.

انواع خطاهای دیجیتال سازی در GIS

فرآیند ایجاد نقشه های GIS معمولاً مستلزم انواع مختلفی از خطاهای دیجیتالی است که در محصول نهایی وجود دارد.

خطاهای دیجیتالی در GIS یک مشکل مکرر است که زمانی رخ می دهد که داده های موجود در نقشه ضبط و به یک فایل کامپیوتری ترجمه شوند. انواع مختلفی از خطاهای دیجیتالی وجود دارد که می توان آنها را به شرح زیر تعریف کرد:

  1. خطاهای ژئودتیک

خطاهای ژئودتیک زمانی رخ می دهد که مختصات یک نقطه یا یک ناحیه را با استفاده از اندازه گیری های فیزیکی به جای زوایا یا فواصل روی سطح زمین محاسبه کنیم.

این منجر به داده های مکانی نادرست می شود که می تواند منجر به اختلاف در داده های مکانی شود که ممکن است برای شما یا کسب و کار شما مهم باشد.

  1. گره های آویزان

گره آویزان نقطه ای است که هیچ ارتباطی با بقیه شبکه ندارد.

آنها را گره های آویزان” می نامند زیرا هیچ ارتباطی با سایر گره های داخل سیستم ندارند.

نشان داده شده است که گره های آویزان عواقب زیادی دارند که می تواند شامل از دست دادن مسیر اتصالات موجود در شبکه، ایجاد مسیرهای اشتباه برای مسیریابی یا ناوبری، و ایجاد الگوهای خوشه بندی فضایی با کیفیت پایین باشد.

  1. گره ها و حلقه ها

این نوع خطاها زمانی رخ می دهند که اپراتورهای GIS چند خطوط را با رئوس یا گره های اضافی دیجیتالی می کنند.

در Switchbacks، به دلیل رئوس اضافی، چند خط با یک خم تشکیل شده است.

سوئیچ بک ها

با گره‌ها و حلقه‌ها، پلی‌لاین خودش را تا می‌کند تا چند ضلعی‌های عجیب و غریب تشکیل دهد.

گره ها

حلقه ها

  1. بیش از حد و کمتر

Overshoots و Undershoots خطاهایی در GIS هستند که زمانی ایجاد می شوند که سیستم در تلاش برای یافتن نقطه مورد نظر نزدیک است.

Overshoot زمانی اتفاق می افتد که سیستم نقطه مورد نظر را خیلی دور از ویژگی شناسایی کند.

بیش از حد

از سوی دیگر، undershoot جایی است که سیستم نقطه مورد نظر را خیلی نزدیک به ویژگی شناسایی می کند.

زیرشاخه سازی

این می تواند مشکلاتی ایجاد کند، به خصوص اگر شما نیاز به تصمیم گیری آگاهانه در مورد مسیرهای رانندگی یا پیدا کردن مکان رفتن داشته باشید.

  1. چند ضلعی نقره ای

چند ضلعی های نقره ای خطاهایی هستند که بین چند ضلعی های مجاور که توسط هر چند ضلعی دیگر همپوشانی دارند ایجاد می شود. این به دلیل مقادیر تحمل ضربه است و فقط در چند ضلعی ها شکل می گیرد.

چند ضلعی نقره ای

خطاهای دیجیتالی در GIS (اینفوگرافیک)

خطاهای دیجیتالی در GIS

اهمیت دیجیتالی شدن در GIS

در عصر حاضر، دیجیتالی کردن داده ها یک فرآیند مهم برای GIS است. این به دلیل این واقعیت است که کاربرد GIS در حال رشد است و به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی روزمره ما تبدیل شده است.

دیجیتالی کردن داده ها برای متخصصان GIS که نیاز به تبدیل داده های دیجیتال خود به داده های جغرافیایی برای کار با آن دارند، مهم است.

اولین مرحله پروژه GIS دیجیتالی کردن داده هایی است که توسط ابزار جمع آوری می شود. این فرآیند برای ساختن یک نقشه دیجیتال خسته کننده و خسته کننده و زمان بر است.

گرفتن داده ها در یک GIS معمولا مستلزم استفاده از انواع مختلف حسگرها و GPS است. وقتی از آنالوگ به دیجیتال می رویم. فرآیند دیجیتال نیز به دلیل افزایش قدرت پردازش و دقت کامپیوترهای مدرن، به زمان بیشتری نسبت به فرآیند سنتی نیاز دارد.

مزایای دیجیتال سازی در GIS

نقشه دیجیتال به یکی از کارآمدترین ابزارها برای بررسی و تحلیل داده ها در صنایع تبدیل شده است. از نقشه بردار زمین شناسان گرفته تا برنامه ریزان شهری، دیجیتالی کردن داده های مکانی به بخش ضروری کار آنها تبدیل شده است.

  • این اجازه می دهد تا مدیران و کارکنان به راحتی در صورت نیاز به اطلاعات دسترسی داشته باشند.
  • هنگامی که یک به روز رسانی یا تغییراتی وجود دارد که باید در فایل GIS انجام شود ، اغلب برای شرکت ها آسان تر است که ویرایش ها را با وارد کردن داده های دیجیتالی در قالب PDF یا jpg انجام دهند.
  • همچنین در صورت نیاز به تصمیم گیرندگان امکان دسترسی به نقشه ها با فرمت دلخواه خود مانند PDF و JPEG را می دهد.
خلاصه

در طول چند سال گذشته، ما شاهد تغییر بزرگی در نحوه تجربه و استفاده از داده‌های مکانی بوده‌ایم. دیجیتالی شدن امکان ذخیره و پردازش داده ها را با سرعت بسیار بالاتری فراهم کرده است.

با ایجاد اختلال در محیط سنتی GIS، یک GIS دیجیتال جدید در حال ظهور است، نرم افزار GIS سنتی را دیجیتالی و تبدیل می کند تا کارایی را بهبود بخشد و ورودی داده های انعطاف پذیرتری را ارائه دهد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهدربارهتماسارتباط با ما